Overblijfregeling

Inleiding
Op alle basisscholen moeten de kinderen in de gelegenheid gesteld worden om over te blijven. Elke school moet een overblijfregeling aanbieden. Deze regeling is bedoeld voor kinderen die tussen de middag thuis geen opvang hebben en voor kinderen die zover van school wonen dat ze in de middagpauze niet naar school kunnen.

De middagpauze
De kinderen van groep 1 en 2 worden voor 12 uur bij hun juf opgehaald door een overblijfkracht. De kinderen gaan eerst naar het toilet en handen wassen. Als alle kinderen aan tafel zitten worden de strippenkaarten bijgewerkt en aan de hand van een lijst waar de opgegeven kinderen opstaan, wordt de aanwezigheid van de kinderen gecontroleerd.
De kinderen gaan daarna eten. Ze hebben een trommeltje met brood, fruit en evt. een zuiveltoetje een pakje of een beker drinken bij zich. Geen snoep of koekjes. Er is thee aanwezig waar voor de jongere kinderen koud water bij gedaan wordt. Na het eten gaan de kinderen buiten spelen of binnen met de speelmogelijkheden die van de overblijf zijn.
Om 13.00 uur worden de kinderen van groep 1 en 2 naar hun eigen lokaal gebracht waar hun leerkracht dan weer aanwezig is. Groep 3 t/m 8 gaat buiten spelen waar een leerkracht pauzedienst heeft en als het regent, gaan ze naar hun eigen lokaal.

Voor eventuele vragen omtrent het overblijven kunt u een mail sturen: klik hier.