Leerlingen in groep 7 en 8 zijn al heel zelfstandig. Die zelfstandigheid kun je vergroten door ze regelmatig werkstukken, collages en PowerPoint/Prezies te laten maken.  Dit doen we alleen of in groepjes buiten de klas en later geven ze aan de groep presentaties over het onderwerp.

Tijdens de instructielessen van rekenen werken ze soms in groepjes en dan gaan ze met elkaar praten over de leerstof van de les. Dit wordt met de juf later geƫvalueerd en dan kan ik zien of de les goed is begrepen. Deze werkwijze vinden ze erg leuk om te doen. Als ze de hulp van de juf nodig hebben dan komen ze dat vragen.

Met huiswerktraining in groep 7/8 wordt de leerling voorbereid op het voortgezet onderwijs.

Engels is een belangrijk onderdeel van de vakken bij ons op school. We hebben een Engelse hoek in de klas en tijdens de lessen praten we alleen nog maar Engels met elkaar. We hebben een Engelse methode en we doen veel interactieve lessen.

Voor groep 8 is het een heel spannend jaar, want ze gaan na dit schooljaar de basisschool verlaten. Het hele jaar staat dan ook in het teken van het voortgezet onderwijs. De gesprekken worden met de leerkracht, de ouders en het kind samen gevoerd. Het gaat tenslotte om de toekomst van het kind!

In groep 7/8 gaan we 3 dagen op kamp naar Ameland. Dan zijn we heel actief met fietsen, wandelen, wadlopen en zwemmen in de zee als het mooi weer is!

Groep 8 sluit de basisschoolperiode af met een musical en een gezellig uitje, dat voor hun georganiseerd wordt.

Al met al een druk en dynamisch jaar, waarbij we ook plezier proberen te maken.